ОСТАННІ НОВИНИ

Громадськість запрошують взяти під контроль проведення ЗНО

|

Під час основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання із української мови та літератури, що відбудеться 24 квітня, у трьох областях Львівського регіонального центру оцінювання якості – Львівській, Рівненській, Волинській, працюватиме 160 пунктів тестувань. Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла директор центру Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

Л.Середяк розповіла, що лише на Львівщині у цей день буде відкрито 76 пунктів тестувань, тоді як минулого року таких пунктів було всього 30. «Цього дня працюватимуть 160 пунктів тестування із зовнішнього оцінювання, з яких у Львівській області – 76. Оскільки результати тестів з мови та літератури буде зараховано як ДПА, пункти тестування буде відкрито майже в усіх райцентрах. Окрім Пустомитівського, він буде у Львові, Моршин буде у Трускавці, Новий Розділ теж буде у Львові», – повідомила вона.

У кожному пункті тестування буде працювати офіційний представник від ЛРЦОЯО, відповідальний за пункт тестування та його помічник, медичний працівник. Окрім того, працівники державної охорони охоронятимуть матеріали, а працівники міліції забезпечуватимуть громадський порядок.

Лариса Середяк також зазначила, що представникам ЛРЦОЯО хотілося, аби у кожному пункті тестування були присутні громадські спостерігачі. Всі процедури зовнішнього незалежного оцінювання є відкриті для громадськості. Ми хочемо, щоби люди бачили як відбувається процедура тестування, що вона прозора, правильна, що всі на рівних умовах. Тому ми запрошуємо представників різних громадських організацій зареєструватися у нас на сайті як громадські спостерігачі і працювати пунктах пробного тестування і основної сесії», – наголосила вона.