ОСТАННІ НОВИНИ

За «лохотрон», який вчинили підлеглі Синютки, готують судові позови

|

Активісти ГО «За якісний транспорт» готують судові позови за підтасування складу комітетів із визначення перевізників на міських та обласних маршрутах. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив голова ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами С. Товстиги, до обрання обласного комітету завдяки ноу-хау із капелюхом, а також втаємниченої процедури обрання міського комітету, виникають питання із корупційною складовою.

«У грудні відбулася зміна складу конкурсного комітету на міських маршрутах. Але ніяких офіційних оголошень про конкурс на зміну комітету не було. А сьогодні до обласного комітету із визначення перевізника на маршруті, увійшли громадські організації, головним напрямком, яких не є транспортні перевезення. Сама ж процедура відбору шокувала. Одні представники потрапили до складу по чиїхось квотах, а іншим підсунули жереб із папірцями», – повідомив він.

Окрім невтішних результатів для ГО «За якісний транспорт», активістів насторожує той факт, що до конкурсного комітету потрапили організації-лобісти перевізників.

«Конкурсні комітети з визначення переможця на маршруті, де 50% місць не належить громадським організаціям є нелегітимними. Зараз до складу комісії, як по міських маршрутах так і обласних, увійшли громадські організації перевізників. Це організації, які не представлятимуть інтереси пасажирів, а лобіюватимуть ініціативи своїх покровителів», – наголосив Святослав Товстига.

Як відомо, сьогодні відбувся відбір претендентів на участь в обласному конкурсному комітеті з розгляду конкурсних пропозицій та прийняття рішення про визначення переможця конкурсу на автобусному маршруті загального користування. У Львівській ОДА підійшли до процедури «креативно». Придумали «лохотрон» із капелюхом.