ОСТАННІ НОВИНИ

Обмеження на проїзд пільговиків у львівських маршрутках – незаконне

|

Рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради про обмеження на проїзд пільговиків у львівських маршрутках – незаконне. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив голова ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига, передає кореспондент Львівського порталу.

«Позбавлення пільг власників посвідчень у години пік є незаконним, бо таке рішення є у компетенції Верховної Ради України та Кабінету міністрів. Лише Київ має законне право коригувати чи скасовувати пільги уцілому. Незаконне рішення виконкому ЛМР ми оскаржуватимемо у суді», – заявив Святослав Товстига.

Як відомо, прокуратура подала до суду за обмеження проїзду пільговиків у Львові 13 березня.

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті» 10 березня цього року.

Також Львівський портал повідомляв, що вартість проїзду в автобусах Львова подорожчає із 10 квітня.

Варто додати, що сьогодні відбувся відбір претендентів на участь в обласному конкурсному комітеті з розгляду конкурсних пропозицій та прийняття рішення про визначення переможця конкурсу на автобусному маршруті загального користування. У Львівській ОДА підійшли до процедури «креативно». Придумали «лохотрон» із капелюхом.