ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині завели справи майже на 60 правоохоронців за участь на Майдані

|

До підпорядкованих територіальних підрозділів ГУ МВС у Львівській області надійшло 125 звернень громадян про вчинення стосовно них злочинних дій через участь у Революції Гідності. Відтак, за цими фактами слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 118 кримінальних правопорушень. Про це депутатам Львівської обласної ради розповів начальник ГУ МВС у Львівській області Дмитро Загарія, передає кореспондент Львівського порталу.

«Зі 118-ти кримінальних проваджень 23 порушено за ознаками вбивства, два – за ознаками спричинення тяжких тілесних ушкоджень, ще два – за нанесення тілесних ушкоджень середньої важкості, 29 – за легкі тілесні ушкодження, два – за ознаками хуліганства, одне – за крадіжку паспорта, 59 – перевищення службових повноважень працівниками міліції, а це стаття 365 Кримінального кодексу України», – повідомив Дмитро Загарія.

Головний правоохоронець Львівщини зазначив, що оскільки усі ці події сталися у столиці, то 112 кримінальних проваджень їхні слідчі скерували до Києва для проведення досудового слідства місцевими органами слідства.

«У наступних двох кримінальних провадженнях було прийнято рішення про їх закриття через відсутність складу злочину. Ще чотири кримінальних провадження закрили через відсутність ознак злочину дієвих осіб», – додав він.

Крім того, за словами начальника міліції Львівщини, протягом 2014 року працівники управління виконували низку окремих доручень Генпрокуратури по її кримінальних провадженнях.

 
Фото: Львівський портал