ОСТАННІ НОВИНИ

У «ЛНР» перестали виплачувати пенсії. Зростає соціальна напруга

|

Соціально-економічна ситуації на окупованих територіях Донбасу залишається складною і має стабільну тенденцію до погіршення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

На підприємствах на території, контрольованій «ДНР», з`явилися так звані «уповноважені республіки» (по суті фінансові «наглядачі»). Головною їх обов`язком є ​​контроль за проходженням фінансових коштів на підприємствах і обов`язкова сплата «зборів і податків республіки».

З ініціативи керівництва «ДНР» бойовиками заявлено про реалізацію власної «продовольчої програми». Тим часом, на території, контрольованій «ДНР», фактично повністю зруйнована сільськогосподарська інфраструктура, відсутня справна сільськогосподарська техніка, насіннєвий фонд.

У «ЛНР» офіційно оголошено про «тимчасове призупинення виплат пенсій і соціальних допомог». Разом з тим, спостерігається різкий стрибок цін на продовольчу групу товарів в ще працюють магазинах на території, контрольованій «ЛНР» (за деякими найменуванням стрибок склав до 70-80%, окремі найменування повністю зникли з прилавків).

Ілюстрація alexregion.blogspot.com