ОСТАННІ НОВИНИ

КВУ не виключає порушення під час підрахунків голосів на Львівщині

|

У Львівській обласній громадській організації Комітету виборців України припускають, що  під час підрахунку голосів та заповнення протоколів на парламентських виборах 26 жовтня можливі певні порушення. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила виконавчий директор організації Соломія Саврук, передає кореспондент Львівського порталу.

Соломія Саврук повідомила, що усі дільничні виборчі комісії на Львівщині сформовані та працюють, виборцям розіслані запрошення вчасно. Також, за її словами, зараз складаються уточнені списки виборців, які 23 жовтня будуть уже знаходитись на ДВК, і, відповідно, внести будь-які зміни до списків буде неможливо.

«Але є єдина пересторога щодо діяльності ДВК, адже відбулась заміна більше 10% їх складу. Відповідно, залишається питання щодо компетентності їх членів. Близько половини членів ДВК вже мають досвід роботи на виборах, проте є певні питання до їх кваліфікації, незважаючи на те, що проведено цілу низку навчань та немає змін у законі», – сказала С.Саврук.

Тому, за її словами, очікуються певні процедурні порушення під час підрахунку голосів і заповнення протоколів. «Ці порушення, на жаль, є традиційними в роботі ДВК», – додала вона.

Окрім того, виконавчий директор ЛОГО КВУ зазначила, що КВУ у день виборів матиме своїх короткотермінових спостерігачів у всіх округах Львівщини. Так само працюватиме мобільна група, яка реагуватиме на порушення відповідно на місці.

 Фото: ITARR-TASS

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *