ОСТАННІ НОВИНИ

У день голосування керівництво ОВК найбільше боїться впливу ззовні

|

У день голосування керівники окружних виборчих комісій найбільше бояться впливу ззовні, неякісних списків виборців та проблем у процесі підрахунку голосів. Такі дані соціологічного опитування оприлюднила сьогодні, 20 жовтня, Моніторингово-аналітична група «ЦИФРА», передає кореспондент Львівського порталу.

Відтак, у день голосування впливу ззовні бояться 29,5% керівників ОВК, неякісних списків виборців – 27,7% та проблем у процесі підрахунку голосів – 18,3%.

Також уже сьогодні значні перестороги у керівництва ОВК викликає час, відведений законодавством на формування ДВК. На їхню думку, 15 днів не достатньо для якісного навчання всіх членів ДВК та належного підбору керівного складу у дільничні виборчкоми.

Щодо матеріально-технічного забезпечення, то особливих проблем експерти на цьогорічних виборах не бачать. Натомість члени ОВК і ДВК говорять лише про дефіцит працівників – системних адміністраторів та бухгалтерів.

Соціологічне дослідження щодо підготовки дострокових парламентських виборів 2014-го року проводив Київський міжнародний інститут соціології та Моніторингова-аналітична група «ЦИФРА». Опитування проводилося серед керівного складу ОВК упродовж 30 вересня 8 жовтня 2014 року. Загалом на питання відповіли 414 респондентів з усіх областей України та міста Києва.

Нагадаємо, цієї неділі, 26 жовтня, в Україні проходитимуть позачергові парламентські вибори. 

Фото:www.volynnews.com 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *