ОСТАННІ НОВИНИ

У лавах військових спіймали державного зрадника

|

Контррозвідка СБУ в ході спецоперації викрила та припинила шпигунську діяльність військовослужбовця ЗС України, який збирав та намагався передати ФСБ РФ таємну інформацію щодо задіяних в АТО військових повітряних сил. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

СБУ затримала зловмисника й не допустила передачу секретних даних іноземним спецслужбам.

31-річний офіцер військової авіації, старший лейтенант «С», збирав для передачі за грошову винагороду іноземній стороні дані, які використовуються під час польотів винищувачів Повітряних сил ЗС України, системи паролів, позивні, маршрути рухів, радіочастоти бойових літаків.

Зловмисник шукав можливість передати ці дані співробітникам російських спецслужб, усвідомлюючи, що куратори терористів, які діють в Луганській та Донецькій областях, використають ці таємні відомості для координації нападів на українські повітряні сили.

Він зібрав матеріали, які могли зацікавити покупців такої інформації, записав їх на флеш-носій, заготував розписку про згоду на співробітництво.

Докази протиправної діяльності були вилучені у зловмисника під час його затримання СБУ у м.Запоріжжя при спробі передати інформацію про повітряні сили ЗСУ співробітнику ФСБ.
Розпочато кримінальне провадження за ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Того ж дня було затримано й іншого громадянина України, 1973 р.н. Встановлено, що він прибув з Харкова на зустріч з тим самим співробітником іноземної спецслужби для отримання завдань, інструкцій та коштів щодо проведення підривних акцій для дестабілізації ситуації на території Запорізької області.

Наразі затримані дають свідчення.

Фото: Sutterstock 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *