ОСТАННІ НОВИНИ

Колодій хоче 14 жовтня святкувати День українського війська

|

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій скерував Президентові України Петрові Порошенку звернення, в якому пропонує визначити 14 жовтня Днем українського війська. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Зміст звернення подаємо повнотекстово: 

« Шановний Петре Олексійовичу!

Сьогодні, коли українська армія переживає справжнє відродження, демонструє силу Духу, відданість державним інтересам та народові України, я, як голова Львівської обласної ради, закликаю Вас відновити історичну справедливість: підготувати та видати Указ про встановлення державного свята – Дня українського війська 14 жовтня.

У день Святої Покрови ми згадуємо українське лицарство, яке завзято боронило свою землю від чужих загарбників, і схиляємо в шанобі голови перед продовжувачами їхнього військового чину – вояками УПА. Загальновідомо, що з 2005 року в Україні святкуються річниці створення УПА. Але, на превеликий жаль, ніхто з Ваших попередників, пане Президенте, не спромігся на затвердження Указу про встановлення державного свята – Дня українського війська.

Сучасна армія нашої держави, яка сьогодні переживає процес очищення від нашарувань радянщини, заслуговує на встановлення історичного свята. Натомість офіційним державним святом вважається День Збройних Сил України, що припадає на 6 грудня – день ухвалення в 1991 році Закону України «Про Збройні Сили України».

Час діяти настав!», – йдеться у зверненні.  

Фото: прес-служба ЛОР 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *