ОСТАННІ НОВИНИ

Путіну побажали останнього року при владі

|

Польський гурт «Тарака», що виступав взимку на Майдані, відомий польський актор Бартош Опаня, депутат Польського Сейму Малгожата Гошевська, поранена під час виконання своїх службових обов’язків у зоні АТО на сході України журналістка Б’янка Залевська, політичний біженець з Росії (Татарстан) Нафіс Кашапов, представник Руху Солідарності «Разам» (Білорусь) В’ячеслав Сівчик, українці, поляки, білоруси, казанські татари та організатори акції ЄвроМайдан Варшава і Фундація Відкритий Діалог прийшли «привітати» Путіна з Днем народження під посольство Росії в Варшаві і принесли з собою подарунки. Про це інформує Євромайдан Варшава, передає кореспондент Львівського порталу.

Серед подарунків закривавлений торт, м’ясо, червона доріжка, похоронна свічка, дві засохлі троянди та велика листівка з написом “Happy last year!” на якій перехожі та учасники акції залишали свої побажання для Путіна. Багато учасників акції приносили з дому власноруч приготовані листівки та портрети Путіна.
«Даруємо Путінові те, що він найбільше любить: кров та смерть», – наголосила Наталія Панченко, голова Організаційного Комітету ЄвроМайдану в Варшаві.

 

Вона додала, що на подібні подарунки заслуговують всі, хто сьогодні підтримує режим Путіна і європейські політики теж. «Не треба далеко шукати: в Польщі це, наприклад, Януш Корвін-Мікке чи Матеуш Піскорскі. Підтримуючи політику Путіна, вони мають розуміти, що їхні руки теж в крові», – зазначила Н.Панченко.

На великій вітальній листівці всі охочі залишають побажання. Бажають то Гаагзького трибуналу, то останнього року життя, то “Майдану” на “Червоній Площі”, намалювали ракету, яка б забрала Путіна геть. Росіянам учасники акції бажали справжньої російської революції та останнього президента-диктатора в історії.

«Червона доріжка залита кров’ю. Крім того, що вона нагадувала російський стиль святкувань «з розмахом», разом з тим була закликом для всіх політиків світу, які сьогодні підтримують Путіна. Кожен, хто ступив сьогодні на доріжку, сходячи з неї залишає по собі кроваві сліди. Це яскраво показує, що будь-яка підтримка диктатора та його політики робить цих людей співучасниками злочинів», – зазначив Томек Чувара з Фундації Відкритий Діалог.
Оскільки з Російського Посольства ніхто так і не вийшов прийняти подарунки, організатори пообіцяли вислати їх поштою до Кремля. На закінчення “святкування” учасники, під супровід музиканта, що грав на волинці, заспівали гімн України.

Відео “святкування” можна переглянути тут

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *