ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина розглядає можливість впровадження енергоощадних технологій

|

Впровадження енергоощадних технологій на Львівщині обговорили учора, 7 жовтня, у Львові на зустрічі з міжнародним менеджером проекту ЄС/ПРООН Джейсінгхом Сахом. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

Тема розмови – ефективність реалізації проектів ЄС/ПРООН на Львівщині. З Джейсінгхом Сахом зустрілися голова Львівської обласної ради Петро Колодій, його заступник Валерій П’ятак та заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосип Ситник.

Сторони зустрічі обговорили питання стосовно отриманих результатів при реалізації ІІ фази Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», а ще – окреслили бачення щодо пріоритетності при реалізації ІІІ фази вказаного вище проекту ЄС/ПРООН.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив, що співпраця з ЄС/ПРООН є дуже ефективною. Адже, якщо говорити про реалізацію II фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», то станом на 1 жовтня 2014 року на Львівщині реалізовується 65 мікропроектів на загальну суму 13 млн грн. Більше того, цей Проект охоплює 12 районів Львівщини.

«Громади не лише отримують кошти міжнародної технічної допомоги, а й отримують значний досвід у громадській роботі», – акцентував увагу присутніх голова обласної ради.

Також Петро Колодій зауважив, що в умовах значного підвищення цін на енергоносії, Україна мусить спільно вживати всіх заходів для їх енергозбереження та економії. Важливим елементом у цьому питанні є здійснення заходів з енергозбереження для населення та об`єктів бюджетної сфери.

 «Саме завдяки співпраці з Вами, ми виробили концепцію, за якою рухатимемось в наступні роки. На виконання Угоди про партнерство між Львівською обласною радою, Львівською ОДА та ПРООН, ми розробили 5 проектно-кошторисних документацій, кошти повністю оплачено і надалі ми плануємо за кошти обласного бюджету здійснювати на цих об`єктах комплексі заходи з енергозбереження», – сказав Петро Колодій.

Разом з тим, голова Львівської обласної ради висловив вдячність за співпрацю з представниками Львівського обласного ресурсного центру громад Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», за їхні вчасні та ефективні консультації. 

Фото: прес-служба ЛОР

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *