ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну в’їхала гуманітарка з Німеччини

|

Вантажівки з гуманітарною допомогою від Німеччини вже перетнули українсько-польський кордон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За словами голови ДСНС України Сергія Бочковського, сьогодні, о 10:50 год, 112 вантажівок з гуманітарною допомогою від Уряду Німеччини перетнули українсько-польський кордон. «Речі першої необхідності, побутові прилади та одяг для українців доправив Ганс-Йоахім Фухтель – парламентський держсекретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку. Це свідчить про повагу, турботу та бажання Уряду Німеччини дійсно допомогти Україні подолати складні часи», – сказав Сергій Бочковський,

Бочковський подякував Уряду Німеччині за таку надзвичайно важливу для України допомогу і зауважив, що процес доставки вантажу на територію нашої держави – це плідна та напружена робота як представників Посольства ФРН в Україні, так і Кабінету Міністрів України.

Голова Служби також зазначив, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій визначена отримувачем німецької гуманітарної допомоги. ДСНС України координує діяльність міжвідомчої робочої групи з питань супроводження та реалізації гуманітарної допомоги. Він також повідомив, що у подальшому Товариство Червоного Хреста в Україні та регіональні штаби ДСНС України розповсюджуватимуть цю допомоги по областях України.

Зі свого боку, Ганс-Йоахім Фухтель повідомив, що Німеччина прагне підтримати Україну у цей нелегкий для країни час та допомогти українцям стати частиною європейської спільноти, у якій взаємна допомога є звичною справою.

Наразі вантажівки перебувають на території України і партіями вже вирушили до визначеного місця подальшого розподілу вантажу.

Фото: chernivtsi.ws

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *