ОСТАННІ НОВИНИ

Ветеринарний університет отримав унікальне обладнання (фото)

|

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького отримав чергову партію медичної апаратури. Обладнання надійшло в рамках реалізації спільного українсько-польського гранту, що фінансується Європейським Союзом. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛНУВМ та БТ.

До Львова доправили 13 найсучасніших ультразвукових приладів голландського виробництва фірми «Esaote». Кілька з них – це прилади преміум-класу. Як зазначив начальник міжнародного відділу університету Василь Стефаник кращого обладнання жоден український ВНЗ аграрно-ветеринарного чи, навіть медичного профілю, на сьогодні немає. «Ми з велосипеда відразу пересіли на «мерседес». Вартість цієї апаратури становить майже 4 млн. грн. Завдяки ній ми можемо виконувати весь спектр ультразвукової діагностики: від акушерства до кардіології. Серед отриманих приладів є й 6 переносних автономних систем, що дають можливість максимально наблизити лікаря до нетранспортабельних пацієнтів, здійснити швидку діагностику», – розповів професор В.Стефаник.

 «У нас є ідея створення на базі нашого університету Всеукраїнського демонстраційно-навчального центру ультразвукової діагностики. Маємо чітке усвідомлення, що якщо ми йдемо до Європи, до світових стандартів, то нас чекає неймовірна конкуренція на освітньому ринку. І єдиним мірилом тут є якісні знання, практичні вміння та навички наших студентів. Та й для Львова створення такого центру буде надзвичайно важливим та престижним. Як-не-як, але лише в цьому році ми залучили більше 10 млн. грн. грантових коштів. Фактично це іноземні інвестиції в науку», – зазначив ректор ЛНУВМ та БТ, професор Володимир Стибель.

 

Львівський університет ветеринарної медицини спільно з колегами з Люблінського природничого університету (Польща) у рамках гранту ЄС «Ветеринарна школа передової діагностичної техніки зі спеціалізованими лабораторіями» реалізовує масштабний проект із побудови ветеринарної клініки та оснащення університету найсучаснішою діагностичною апаратурою. Загальна сума гранту становить 1,5 млн. євро (по 750 тисяч для української та польської сторони).

Фото: ЛНУВМ та БТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *