ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра невдоволені активісти підуть на Раду з помідорами

|

Громадські активісти оголосили про «помідорний» похід під Верховну Раду – «гнилими помідорами по гнилих депутатах». Активісти збираються завтра під  стіни парламенту з 200 кілограмами гнилих помідорів,  підготовлених для депутатів-саботажників антикорупційних законопроектів. Про це Львівському порталу повідомили організатори акції.

«Тільки корупціонери не проголосують за антикорупційні законопроекти. Ми дуже сподіваємося, що цього разу депутати підтримають боротьбу з корупцією в Україні не лише балачками, але й реальним голосуванням, або отримають те, на що заслуговують – гнилі помідори», – розказала співорганізатор акції Тата Пеклун.

Антикорупційний пакет законів: було розроблено спільно громадськими організаціями, міністерством юстиції, профільним парламентським комітетом, підтримано Урядом України та Президентом. До антикорупційного пакету входять такі законопроекти: 4284а (затверджується антикорупційна стратегія України), 5085 (створюється Антикорупційне бюро), 5113 (створюється превентивний спецорган, що перевірятиме декларації чиновників), 5114 (відкривається кінцевий власник – вигодоодержувач – компанії), 4448а (запроваджується заочне провадження, тобто можливість осудити особу, якщо вона перебуває закордоном, що дасть можливість притягти до відповідальності та конфіскувати майно «Сім’ї» та інших злочинців), 4728 (відкриває  реєстр нерухомості).

1 жовтня активісти вже провели  флешмоб-люстрації #tomatobucketchanllenge, коли закидали помідорами портрети депутатів, що не голосували за законопроект про створення Антикорупційного бюро.

Фото: організатори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *