ОСТАННІ НОВИНИ

Вже ідентифіковано понад 200 невпізнаних тіл бійців АТО

|

МВС ідентифікувало понад 200 невпізнаних тіл загиблих у зоні АТО за допомогою генетичної експертизи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі  Інформаційно-аналітичного центру РНБО.

«Ідентифікація тіл проводиться у декілька етапів. Перший – встановлення генетичних ознак загиблого, що можливе шляхом проведення молекулярно-генетичної експертизи, яка буде проводитись в НДЕКЦ при ГУМВС України в Запорізькій області. Другий етап – встановлення генетичних ознак родичів зниклих осіб.

Біологічні зразки будуть відбиратися у біологічних батьків чи дітей зниклої особи, оскільки лише їх зразки придатні для встановлення спорідненості з невпізнаним тілом. Орієнтовний строк проведення експертизи – до двох тижнів», – розповіли в РНБО.

Нагадаємо, що відібрання зразків та проведення молекулярно-генетичної експертизи за постановою слідчого для громадянина є повністю безкоштовною процедурою, яка проводиться за рахунок держави.

За період проведення антитерористичної операції органами внутрішніх справ зареєстровано понад тисячу повідомлень про виявлення невпізнаних тіл.

Експертизи проводяться в лабораторіях МВС. 

Фото: Марія Турченкова 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *