ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюховицькому лісі грибар знайшов дев’ять снарядів часів Другої світової

|

У неділю, 5 жовтня, поблизу смт Брюховичі у лісосмузі під час збирання грибів місцевий мешканець виявив дев’ять вибухонебезпечних предметів часів ІІ світової війни. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема знайдено, один 152-мм артилерійський снаряд, чотири 122-мм артилерійські снаряди, один 105-мм артилерійський снаряд, два 75-мм артилерійські снаряди, одна 82-мм мінометна міна.

Місце події було огороджено, виставлено охорону. О 19.50 піротехнічна група 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) виявлені боєприпаси вилучила та знешкодила за встановленим порядком.

Щоб уникнути нещасних випадків, потрібно пам`ятати, що зовнішній вигляд боєприпасів від тривалого перебування в ґрунті або у воді сильно змінюється. Вони під впливом вологи деформуються, іржавіють і від найменшого дотику вибухають.

Тому у випадку виявлення незнайомих або схожих на вибухонебезпечні предмети у жодному разі їх не можна чіпати, місце знахідки треба обгородити червоною стрічкою та охороняти до прибуття міліції і працівників МНС.

Категорично заборонено розбирати боєприпаси, кидати їх у вогонь або самостійно переносити чи транспортувати.

Фото: ilikenews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *