ОСТАННІ НОВИНИ

Віце-спікер Кошулинський пройшов у Львові курс молодого бійця

|

Заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський взяв участь у військових  навчаннях,  які вже вчетверте проходять  з ініціативи ВО «Свобода». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода».

«Навчання вже відбулися  у Франківському, Залізничному та Шевченківському районах. Сьогоднішні, уже четверті за рахунком, ми проводили у парку «Личаківський», що на вулиці Пасічній» – розповів організатор навчань, свободівець Василь Молдаван.

Пройти бліц-вишкіл зголосилося близько тисячі мешканців Личаківскього району.  Також навчання відвідали Народний депутат України Ірина Фаріон та Віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський.

Навчання складалося з восьми локацій. Це насамперед сучасна стрілецька зброя, амуніція ЗСУ, основи самозахисту – різні види  рукопашної боротьби. Також однією з локацій навчань було надання першої медичної допомоги собі та оточуючим – як в різних ситуаціях допомогти людині, щоб зберегти життя до моменту коли їй нададуть  фахову медичну допомогу. Вивчали також ведення бою в умовах міста –  як працюють  військові в місті, як вони пересуваються, що від них можна очікувати. Ще одна локація – вибухонебезпечні предмети: замінування- розмінування, як побачити або знайти  замінований об’єкт, щоб людина хоча б мала уяву на що треба  звертати увагу і де вибухівка може бути захована.

 «Ця акція є дуже цікава і вона має право поширитись на інші області України для того щоб громада дізналася  що таке армія і що таке  сучасна зброя.  Напривеликий жаль нашу армію було повністю відсунуто  від суспільства, її вбивали і знищували. Сьогодні Україна має перейти до швейцарського досвіду побудови армії, де населення повністю підготовлено до захисту своєї країни», – заявив Руслан Кошулинський.

Навчання проводили фахівці з Академії сухопутних військ, які привезли зразки амуніції, зброї і техніки. Після завершення навчань кожен учасник отримав пам’ятку в якій є інформація, що повинна робити цивільна людина у випадку надзвичайного чи воєнного стану.

Фото:www.svoboda.org.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *