ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко у Львові прийняв рішення підписати «Закон про люстрацію»

|

Президент України Петро Порошенко, перебуваючи у Львові, прийняв рішення підписати «Закон про люстрацію», інформує кореспондент Львівського порталу.

«Я прийняв рішення підписати важливий закон. Люстрації бути! Держапарат буде очищено від агентів КДБ та верхівки Партії регіонів!», – написав П. Ппорошенко у своєму Фейсбук.

Водночас у відомстві гаранта повідомляють, що президент України Петро Порошенко заявив, що підпише Закон «Про очищення влади» (про люстрацію – ред), хоча і не вважає його досконалим.

За словами Петра Порошенка, він прийняв рішення підписати Закон про люстрацію через необхідність очищення всього державного апарату.

«Я дуже уважно вивчив проект Закону «Про очищення влади» у тій редакції, в якій минулого тижня його ухвалила Верховна Рада. Він не є досконалим, є дуже проблемним. Значна частина людей без вини змушені змиритися і пройти інколи принизливу процедуру. Я не в захваті від цього, я бажав би кращого. Але в цих умовах люстрації бути, і закон буде підписано. Впевнений, що позитивного в цьому законі все ж більше, і що Україна буде кращою», – заявив він.

Також Президент наголосив, що будуть вивчені рекомендації Венеціанської комісії, Конституційного суду, рішення ЄС щодо гармонізації українського законодавства, рішення Ради Європи, рекомендації Європейського суду з прав людини.

«Як Президент не маю права ігнорувати. Але ми за об’єднання країни, і люстрація відбудеться», – відзначив Глава держави.

Фото:erve.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *