ОСТАННІ НОВИНИ

«Бескидський» тунель побудуть вчасно – Андрій Тягнибок

|

Найбільший в Україні гірський тунель «Бескидський» побудують за графіком. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода».

За словами народного депутата Андрія Тягнибока, який безпосередньо долучився до будівництва тунелю, під час заворушень на Донбасі довелось на два тижні призупинити будівельні роботи. Вимушена зупинка трапилась через припинення постачання вибухівки, що виготовляють на Сході України. Зараз амоніт для вибухових робіт везуть аж з Болгарії.

«На сьогодні уже пройдено 550 метрів із майже двох кілометрів майбутнього тунелю. Складність робіт полягає у тому, що пісковик, який залягає у гірській породі є надзвичайно твердим. Тому доводиться для вибухових робіт закладати по півтонни вибухівки, а за тридцять метрів розташований старий тунель, якому 127 років, він в аварійному стані, і може будь-якої миті завалитись», – повідомив свободівець.

Свого часу будівництво «Бескидського» тунелю було під загрозою, адже Євросоюз призупинив дію угоди, за якою виділялись кошти на спорудження стратегічного об’єкту.

«Тоді довелось докласти усіх зусиль, щоб угода із Європою була підписана. А сьогодні під час поїздки в село Опорець на Сколівщині, працівники фірми, які виконують будівельні роботи запевнили, що роботи ведуться за графіком і будуть виконані вчасно», – повідомив Андрій Тягнибок.

Фото: Vpoltave.pl.ua  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *