ОСТАННІ НОВИНИ

У Волновасі СБУ затримала ватажка спецпідрозділу «внутрішніх справ ДНР»

|

1 жовтня цього року Служба безпеки України у результаті спецоперації затримала поблизу міста Волноваха Донецької області заступника командира спецпідрозділу «внутрішніх справ ДНР» – так званого «батальйону СВД «Беркут», яким керує офіцер російських спецслужб з позивним «Холод». Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що 44-річний громадянин України на прізвисько «Альф», у травні цього року очолив незаконне воєнізоване формування, до якого особисто відбирав бійців з числа місцевого криміналітету та колишніх співробітників підрозділів спецпризначення правоохоронних органів.

 

Бойовики виконували спеціальні завдання із виявлення груп спецпризначення сил АТО, збирали розвіддані в районі донецького аеропорту та передавали точні координати українських військових для завдання по них артилерійських ударів. 

«Альф» відомий у регіоні своїм злочинним минулим – притягався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини, зокрема відсидів у в’язниці за зґвалтування неповнолітньої дівчини.

 

Перебуваючи у Донецьку, банда виконувала функції «фіскального органу» – збирала «податки» з місцевих бізнесменів. Бандити захоплювали підприємців за нібито «антиноворосівську» пропаганду, передавали їх до т.зв. «військової прокуратури ДНР», а майно бізнесменів ділили між собою.

У затриманого СБУ вилучила два посвідчення «заступника командира батальйону СВД Беркут ДНР», а також т.зв. «всюдихід», з яким зловмисник міг безперешкодно перетинати усі блокпости терористів. 

У рамках ст. 258 Кримінального кодексу України  тривають оперативно-слідчі дії.

Фото: PHL та  СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *