ОСТАННІ НОВИНИ

У помешканні чоловіка виявили цілий арсенал зброї (фото)

|

У місті Миколаїв Львівської області 32-річний місцевий житель у власному будинку незаконно зберігав вогнепальну зброю та боєприпаси до неї. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 263 КК України. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Працівники Миколаївського міського відділу міліції отримали оперативну інформацію про те, що один з жителів міста може зберігати у себе вдома вогнепальну зброю. Під час санкціонованого обшуку у помешканні правоохоронці виявили та вилучили:

– автомат «Калашникова» АКМ калібру 7,62 мм;

–  2 автомата «Калашникова» АКМС;

– пістолет «Макарова»;

– два магазина до автомата «Калашникова» калібру 5,45 мм;

– два магазина до автомата «Калашникова» калібру 7,62 мм;

– магазин до пістолета «Макарова»;

– 2 запаковані коробки з маркуванням 7,62 ПС120 штук;

– п`ять запакованих коробок у середині яких знаходились по 25 патронів калібру 5,45 до автомата «Калашникова»;

– 116 патронів калібру 9 мм до пістолета «Макарова», які знаходились у 8-ми паперових коробках;

– підствольний гранатомет до автомата «Калашникова»;

– три гранати;

– три корпуса гранат Ф-1;

– чотири корпуси гранат РГД-5;

– 3 штик-ножі до автомата «Калашникова»;

 

 Вилучену зброю та боєприпаси скерували на дослідження в Науково – дослідний експертно–криміналістичний центр при ГУ МВС України у Львівській області.

 

«Експерти вже встановили, що вилучена зброя не належить до викраденої із підрозділів міліції, а також не є втраченою. На запитання звідки у нього ця зброя, чоловік пояснив, що знайшов все це в лісі», – розповів начальник ГУ МВС України у Львівській області, полковник міліції, Дмитро Загарія.

 

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК  України.

 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Нагадаємо, що усі громадяни, котрі самі звернуться до правоохоронців з метою добровільної здачі зброї, уникнуть кримінальної відповідальності. Більше того, жителі Львівщини матимуть можливість, після проведеної спеціальної перевірки та оформлення документів, зареєструвати її у свою власність.

 Фото: ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *