ОСТАННІ НОВИНИ

Хто «кришує» львівське летовище?

|

Десятки активістів у камуфляжі, які назвалися ГО «Розвиток громади», влаштували провокацію під старим терміналом львівського аеропорту. Молодики намагалися зірвати збори трудового колективу з керівництвом підприємства. Чоловіки за вказівкою перекидали сміттєві баки під аеропортом та зривали транспоранти, які принесли із собою працівники летовища. Трудовий колектив Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького» скликав загальні збори, аби висловити недовіру керівництву. За словами працівників, з приходом нового директора на летовищі з’явилися «смотрящі».

Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі народного депутата Ігоря Васюника. Нардепа також запросили на збори трудового колективу, аби він допоміг вирішити конфліктну ситуацію на найвищому державному рівні. Він єдиний з місцевих чиновників та посадовців, хто  відгукнувся на прохання допомогти.

«Керівництво приводить своїх людей, наших звільняють. Я пішла за рік, то вже є другі директори. Наглядачів і керівництва вже більше як самих працівників. Майже двісті людей звільнили просто без пояснення. Добре, що ця ситуація вже набрала розголосу, бо вже не було сили терпіти», – розповіла Анна Гачаківська, працівниця аеропорту, яку звільнили.

«Побувавши на зборах трудового колективу, для мене є очевидним той факт, що на державному підприємстві Львівського аеропорту є нечесні керівники, які хочуть довести підприємство до банкрутства.  Вони підписують угоди незаконними шляхами, заднім числом, грабують державні кошти, переводять рахунки в приватні банки і укладають угоди із страховими компаніями, які зареєстровані на офшорах. І є очевидним є той факт, що голова профкому прикриває всю цю злодійську банду. Я зараз проінформую голову Служби управління  Безпеки у Львівській області, прокурора Львівської області, а також особисто прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. З цим треба наводити порядок. І повірте мені, порядок буде наведений, не дивлячись ні на що. Рішення повинні приймати по всіх зловживаннях, які є у Львівському аеропорту, я маю довідку по кожному зловживанню. Рішення повинна  приймати Генеральна прокуратура»,  – заявив народний депутат України Ігор Васюник.

Прийшли підтримати колектив аеропорту і майданівці. «Запрошення на збори прийшло нам від ради трудового колективу, тут є підписи членів трудового колективу. До мене звернулися, як до людини, яка займається проблемами, які є навколо аеропорту ще з березня місяця. Люди вимагають реальних речей. І ми підключили нашу громадську організацію, щоб привернути увагу журналістів. Чому інші організації не борються за справедливість разом з нами, а намагаються влаштувати провокацію, я не розумію» – розповідає Олександр Лабецький, керівник ГО Українська спілка активістів Майдану “Нескорені”.

Активісти-провокатори, які назвали себе ГО «Розвитком громади» одразу після виступу майданівців розійшлися, а з ними з-під будівлі львівського летовища зник і Роман Лобода заступник начальника «Укртрансінспекції», який за словами очевидців і «керував» молодиками в камуфляжі.

 

СБУ у Львівській області, прокуратура Львівщини та прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк уже отримали звернення від трудового колективу львівського аеропорту та народного депутата України Ігоря Васюника, щодо проблем в аеропорті. На підприємстві обіцяють непланові перевірки.

Профспілковий комітет аеропорту на зборах вирішив наступне:

1.Делегувати до Міністра транспорту 4 осіб з профкому.

2. Висловити недовіру 4 працівникам, які належать до складу керівництва і в.о гендиректора Кузнецову.

3. Розірвати трудову угоду з п. Нестеренком та заборонити йому доступ до підприємства.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *