ОСТАННІ НОВИНИ

Філармонія познайомить львів’ян з музикою найвідомішого композитора сучасності

|

У п’ятницю, 3 жовтня, у рамках XX ювілейного Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» у виконанні Камерного хору «Gloria» та Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під батутою народного артиста України Сергія Бурка звучатиме музика британця Карла Дженкінса. 2008 року радіостанція «Classic FM» назвала цього композитора першим у переліку десяти найвідоміших композиторів сучасності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

У програмі концерту «Реквієм», у якому уважний слухач може зауважити давні антифони (In paradisum), наспіви та секвенції (Dies irae), а також фрагменти з реквіємів французьких композиторів Габріеля Форе та Моріса Дюруфле, переплетені з японською поезією хайку. Невипадковою є і кількість частин у творі – тринадцять. У японській культурі це божественне, благословенне число.

Два наступних твори львівської програми відповідають найуспішнішим проектам Дженкінса у сфері музики для реклами. Це перший проект із циклу Adiemus – «Songs of Sanctuary» 1995 року («Adiemus» – називається і один з творів, написаних для реклами авіакомпанії Delta Air Lines, він також увійшов до проекту) та особливо популярна композиція «Palladio». Славу їй принесла реклама діамантів De Beers, а згодом тема стала основою самостійного твору, що входить до репертуару Девіда Ґарретти та групи «eScala».

Фото:gazeta.lviv.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *