ОСТАННІ НОВИНИ

Місія ЄС сприятиме реформі сектору цивільної безпеки в Україні

|

Учора було погоджено концепцію діяльності Консультаційної місії ЄС для сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM Ukraine) – цивільної місії у рамках Спільної оборонної і безпекової політики Євросоюзу.

Про це Львівському порталу повідомили у представництві Європейського союзу в Україні (Delegation Ukraine EU).

Це рішення стало ще одним кроком у напрямі швидкого початку роботи місії на підтримку розвитку ефективних, надійних демократично контрольованих служб цивільної безпеки в Україні.

Ґрунтуючись на подальшому аналізі та консультаціях, проведених також з українською стороною, концепція діяльності місії більше деталізує цілі самої EUAM Ukraine; вона надаватиме поради та здійснюватиме нагляд за розвитком стратегії з реформування сектору цивільної безпеки України, що є рамками для планування конкретних кроків та структури нагляду за їх впровадженням. Шана прав людини, боротьба проти корупції, ґендерна рівність – ці питання будуть відображені у різних сферах діяльності місії. Експерти Євросоюзу працюватимуть поряд зі своїми колегами у відповідних українських органах. Окрім того, EUAM Ukraine забезпечуватиме координацію та послідовність дій з іншими зусиллями ЄС, а також з роботою ОБСЄ та інших міжнародних партнерів.

Штаб-квартира місії знаходиться в Києві. EUAM Ukraine є неозброєною цивільною місією, що не має виконавчих повноважень. Місію було створено у липні 2014 року. Її очолює Кальман Міжей. Наразі готуються додаткові планувальні документи для діяльності місії. Формальний старт роботи EUAM Ukraine відбудеться щойно будуть створені можливості для здійснення початкової оперативної діяльності (що відбудеться пізніше поточного року). Після цього розпочнеться дворічний мандат діяльності EUAM Ukraine.

Учорашнє рішення було ухвалено на рівні Політико-безпекового комітету Ради. Після цього відбудеться формальне схвалення Радою.

Джерело фото: Дзеркало тижня 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *