У звільнених містах на Донбасі контррозвідка СБУ затримала 7 бойовиків

|

Протягом доби підрозділи контррозвідки СБУ затримали 7 громадян України, які брали активну участь у терористичній діяльності на боці так званих «ДНР» та «ЛНР» – вербували місцевих жителів, вели бойові дії проти українських вояків, чинили диверсії проти мирного населення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі СБУ.

За їхньою інформацією, поблизу міста Краматорськ затримано двох бойовиків з незаконного злочинного формування «Волчья стая».

Встановлено, що 42-річний місцевий житель на прізвисько «Связист» забезпечував безперебійний зв’язок для т.зв. оперативного штабу «ДНР» спочатку у Краматорську, а пізніше – у Донецьку. За завданням російського військового з позивним «Гора», «Связист» за грошову винагороду встановлював засоби радіозв’язку на танки та БТРи бандформування «Волчья стая».

Ще одним «заробітчанином» цього ж незаконного воєнізованого формування виявився 22-річний громадянин України на прізвисько «Механік», який у «вільний» від боїв час у своїй ремонтній майстерні відновлював бойову техніку терористів.

Під час ведення бойових дій «Связист» та «Механік» залучалися до збройних нападів на українські блок-пости, вчинення терактів та диверсій у мирних кварталах з метою залякування місцевих мешканців та компрометації українських військових. Щоб уникнути відповідальності обидва повернулися до Краматорська, аби сховатися серед мирних жителів та, за їхніми словами, пересидіти зиму.

Окрім того, під містом Волноваха на Донеччині працівники СБУ затримали ще двох «пропагандистів» розколу України – громадян України 56-ти та 43-х років. Слідством встановлено, що «Б» у травні цього рокуу був активним організатором та координатором незаконного референдуму, вербував місцеве населення до лав «ДНР», закликав до підривних акцій проти державної влади. Його поплічник «К» ініціативно став інформатором – збирав та передавав бойовикам створеного з числа криміналітету незаконного злочинного формування «Оплот» розвіддані про дислокацію та переміщення сил АТО.

А на Луганщині підрозділ контррозвідки затримав двадцятирічного бойовика – члена диверсійної групи незаконного формування т.зв. «Казачья национальная гвардия Великого войска донского». Встановлено, що до складу злочинної групи входило ще 11 озброєних бойовиків, які вели бойові дії проти сил АТО у районі села Попасна Луганської області. Після звільнення українськими силами територій Луганщини «диверсант-розвідник» зачаївся у передмісті та очікував на нові завдання своїх кураторів з т.зв. «ЛНР».

У рамках ст. 258 Кримінального кодексу України стосовно затриманих здійснюються оперативно-слідчі дії.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *