ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура порушила справу проти Слідчого комітету РФ

|

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження відносно посадових осіб Слідчого комітету Російської Федерації. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Відносно посадових осіб Слідчого комітету Російської Федерації (СК РФ) Генеральною прокуратурою України розпочато кримінальне провадження щодо вчинення ними злочинів, передбачених ст. 258-3 (сприяння терористичній організації), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча) КК України.

Як було установлено, у травні-червні 2014 року в структурі Центрального апарату СК РФ створено управління з розслідування злочинів, пов’язаних із застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни. Метою діяльності цього управління, як вбачається з офіційного сайту установи, є притягнення українських військових до кримінальної відповідальності за нібито вчинені ними злочини стосовно мирних громадян.

Зокрема, Слідчим комітетом РФ порушено кримінальну справу стосовно української військової Н.В. Савченко за фактом нібито посібництва у вбивстві журналістів телеканалу «Росія» І.В. Корнелюка та А.Д. Волошина.

Також СК РФ розслідується кримінальне провадження стосовно невстановлених військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України та активістів громадської організації «Правий сектор» за нібито вчинені ними обстріли міст Слов’янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших територій Донецької та Луганської областей, вбивства мирних громадян.

Таким чином, шляхом організації безпідставного кримінального переслідування, здійснюється незаконне втручання в діяльність правоохоронних органів України, Збройних Сил України. В зв’язку з цим можна констатувати, що створення у структурі СК РФ управління з розслідування злочинів, пов’язаних із застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни, а також порушення зазначених та інших кримінальних справ службовими особами СК РФ направлено на сприяння терористичним організаціям «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка» у їх злочинній діяльності, перешкоджанні виконанню своїх обов’язків представникам державних органів і громадським діячам.

Вчинення вказаних кримінальних правопорушень посягає на охоронювані міжнародними договорами та законами України інтереси держави, її суверенітет та територіальну цілісність.

Фото: www.gazeta.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *