ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні заборонили ще дві російсько-пропагандистські стрічки

|

Державне агентство України з питань кіно скасовує державну реєстрацію ще двох російських пропагандистських кінострічок. Про це Львівському порталу повідомили у відомстві.

Державне агентство з питань кіно продовжує експертну оцінку фільмів російського виробництва на предмет загрози національним інтересам України. 

Так, Державне агентство України з питань кіно з 29.09.2014 року скасовує державну реєстрацію таких фільмів як – «Матч» (реж. А.  Малюков, Росія, 2012 р) та «Серпень. Восьмого» (реж. Д. Файзієв,  Росія, 2012). За висновками Експертної комісії при Держкіно, зазначені фільми визнано такими, що забороняються для телевізійного показу, публічного комерційного відео, домашнього відео на території України.

Як зазначив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко: «На разі ці фільми не знаходяться в широкому прокаті, проте скасування державної реєстрації цих стрічок має важливий символічний характер. Адже вони є найбільш одіозними зразками сучасної російської пропаганди, спрямованої не тільки проти українського народу, але й проти інших націй, зокрема грузинського  («Серпень. Восьмого»)». 

Фото: hollywoodpresents.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *