ОСТАННІ НОВИНИ

На хабарі «погорів» високопосадовець Міністерства екології

|

У Києві правоохоронці викрили корумпованого начальника одного з управлінь Міністерства екології та природних ресурсів. Чергове резонансне затримання провели працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно із Генеральною прокуратурою України. Про це Львівський портал повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

За словами заступника начальника ГУБОЗ – начальника антикорупційного бюро Ігоря Купранця, чиновниця вимагала 14 тисяч доларів США за позитивне вирішення питання щодо надання ліцензії на переробку шкідливих відходів.

З метою маскування факту одержання хабара 35-річна жінка вирішила отримати гроші через посередника, однак навіть така схема не допомогла їй уникнути покарання.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо затримання чиновниці й посередника відповідно до ст. 208 Кримінального кодексу України та обрання подальшого запобіжного заходу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

В цілому спецпідрозділами БОЗ цього року задокументовано 324 випадки вимагання та одержання неправомірної вигоди, серед яких 130 вчинені представниками контролюючих органів та 126 – представниками органів влади та управління.

До уваги громадян! Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри – http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

Фото: прес-служби ГУБОЗ МВС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *