ОСТАННІ НОВИНИ

Стартував театральний фестиваль «Золотий Лев-2014»

|

У Львові стартував міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев-2014», якому цього річ виповнилось 25 років. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Захід відбудеться з 27 вересня до 5 жовтня. Зважаючи на ситуацію в Україні, «Золотий лев-2014» проходить під гаслом «Схід і Захід разом!». Організатори очікують 30 тис. глядачів. Половина коштів від вартості квитків буде перерахована на підтримку української армії.

Львів’яни та гості міста зможуть побачити на сценах львівських театрів вистави театрів з Німеччини, Білорусі, Польщі та України. Ці країни привозять свої вистави для того, щоб підтримати українське театральне мистецтво і бути разом з нами в складний для України час.

В репертуарі фестивалю завжди були і тепер будуть театри зі Східної України. Подією цьогорічного фестивалю стануть театри з Луганська, які в умовах війни творили вистави в підвалах та бомбосховищах.

Вперше у Львові Німеччину на фестивалі представлятиме театр «МЕТА» з виставою «Musicophilia».

З Києва на фестиваль «Золотий лев-2014» приїде Національний академічний драматичний театр ім. І.Франка з виставою «Квітка Будяк».

Свої вистави на фестивалі представлять також львівські театри. Організатори сподіваються, що загальна кількість глядачів, які дивитимуться вистави, сягатиме близько 30 000 глядачів.

Карнавальної ходи цьогоріч не було, але відкриття фестивалю відбулось 27 вересня вуличною виставою Львівського академічного театру «Воскресіння» «Сни за Кобзарем», яка приурочена 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

 

Також театр «Воскресіння» представить на фестивалі сімейну драму «Сарана» за п’єсою Біляни Србляновіч.

Важливо, що основним акцентом фестивалю є львівські театри. Усі театри погодилися працювати безкоштовно, адже це шанс представити львівське театральне мистецтво.

50% коштів за символічні квитки ми передамо на лікування учасників АТО.

Квитки можна придбати з 15 вересня в касі театру «Воскресіння», а також в касах театрів, в яких відбуватимуться вистави.

Відео: Львівська міська рада

На фото стоп-кадр із відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *