ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові родичі прикордонників вимагають ротації у зоні АТО

|

Родичі прикордонників з Львівщини оточили сьогодні Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України, що знаходиться на вул. Мечнікова у Львові, з вимогою провести ротацію їхніх рідних, які понад 60 днів перебувають у зоні антитерористичної операції.

Як передає кореспондент Львівського порталу, кілька десятків родичів та близьких прийшли сьогодні під стіни прикордонного відомства з пікетом. Вони вимагали від керівництва Західного регіонального управління здійснити ротацію їхніх чоловіків, братів, синів, які у складі 3-ї мотоманевреної групи поїхали в зону бойових дій у Луганську область і вже понад 60 днів перебувають там без теплого одягу та відповідного забезпечення. Люди прийшли без жодних плакатів та транспарантів, але були дуже емоційними і час від часу скандували «Ротація».

До пікетувальників вийшов начальник Західного регіонального управління генерал-майор Ігор Андрусік і повідомив їм, що ротація прикордонників 3-ї мотоманевреної групи відбудеться до 25 жовтня, однак такий термін людей не влаштував і вони почали вимагати зробити це максимум до 5 жовтня.

Оточивши І.Андрусіка, люди емоційно і один поперед одного вимагали у нього пояснень, чому прикордонники так довго перебувають у зоні АТО, якщо їх туди відправляли на 45 днів, максимум на 60 днів. Крім того, люди наголошували, що їхні рідні перебувають там без відповідної зброї, теплого одягу, а ще багато з них зараз хворіє через похолодання. Відтак, вони вимагали надати законні відпустки для своїх чоловіків і синів.

«Зараз потрібно наших хлопців повернути додому і дати хоча б тиждень відпустки, бо їхній стан, як моральний, так і фізичний, дуже сумний. Їм потрібно перепочити, а потім з новими силами вони зможуть знову туди поїхати», – наголосили пікетувальники.

Начальник ЗахРУ повідомив людям, що ротацію західних прикордонників наразі не здійснюють, бо їх немає ким замінити. «Наших прикордонників мають замінити військовими зі Східного регіонального управління. Вже є сформовані підрозділи, однак вони мають пройти ще відповідну підготовку», – зазначив Ігор Андрусік.

Також він запевнив, що західні прикордонники забезпечені усім необхідним, адже кожні два тижні зі Львова на Схід відправляють бус з необхідними для військових речами. Один з таких має їхати у зону бойових дій завтра, тож І.Андрусік запропонував людям особисто перевірити, що саме їхнім рідним вони повезуть. Окрім того, головний прикордонник Західної України запевнив присутніх, що хворим військовослужбовцям надають фахову медичну допомогу. 

Однак пікетувальників не влаштовувало те, що їм сказав начальник ЗахРУ – вони тримали його близько двох годин, вимагаючи здійснити ротацію. Але згодом сторонам вдалося домовитись:  І.Андрусік пообіцяв родичам прикордонників, які перебувають у зоні АТО, звернутися до керівництва Східного регіонального управління, щоб вони скоріше провели навчання тих підрозділів, які мають замінити військових Західного регіонального управління. Окрім того, він запевнив, що всі прикордонники, які побували у зоні АТО, отримають статуси учасників бойових дій.

Фото: Львівський портал 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *