ОСТАННІ НОВИНИ

Українці, росіяни та представники ОБСЄ почали спільний моніторинг режиму «тиші»

|

Сьогодні, 26 вересня, о 8.00 розпочала роботу спільна робоча група з контролю та координації питань щодо припинення вогню та поетапної стабілізації ситуації на території Донецької та Луганської областей. Як повідомили Львівському порталу у прес-центрі АТО, до складу групи увійшли представники української сторони, ОБСЄ та 76 військовослужбовців ЗС РФ.

Головна мета робочої групи центру полягає у реалізації заходів, спрямованих на встановлення режиму повного припинення вогню – режиму «Тиші».

Зокрема, передбачається виведення засобів ураження калібром понад100 ммна визначені відстані та створення 30-кілометрової зони розмежування, що визначено Мінським меморандумом, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень у визначених районах ворогуючих сторін.

Зону визначених районів щодо припинення вогню буде розподілено на чотири-п’ять секторів безпеки, в яких працюватимуть від трьох до п’яти моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України та РФ.

«Вкрай важливо, що ця робоча група спільного центру буде здійснювати контроль за припиненням вогню протягом усього періоду стабілізації обстановки», – йдеться у повідомленні.

 Фото: giga.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *