ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські активісти відправили чергову «швидку» в зону АТО

|

25 вересня чергова «швидка», яку купили та пригнали з Польщі активісти «Допомоги Армії України», була відправлена в зону АТО для 3-го батальйону територіальної оборони «Воля». Кошти на автомобіль збирали волонтери Новояворівська та Шкла Львівської області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ІГО «Допомога Армії України».

«Медичного транспорту катастрофічно не вистачає. У нас було два медичних УАЗи. Один підірвали на блокпості на кордон з Росією – влучили танковою самонавідною ракетою. Другий – згорів в смт. Побєда. Потреба в «швидкій» зросла ще й тому, що штат батальйону збільшили. Така допомога волонтерів надзвичайно важлива для української армії. Адже різні бюрократичні моменти не дозволяють державі вчасно забезпечувати фронт усім необхідним. А на війні все потрібно вже і зараз. Взагалі наша армія тримається на таких небайдужих людях та волонтерах», – говорить начальник медичної служби 3-го батальйону територіальної оборони «Воля», старший лейтенант ЗСУ Роман Хомичко.

 

За словами координатора ІГО «Допомога Армії України» Юрія Дмитришина, на «швидку» волонтери зібрали більше 60 тисяч гривень.

«Ми вже не вперше відправляємо машини «швидкої допомоги» в зону АТО. Належною кількістю медичного транспорту наша армія не забезпечена навіть на 10%. Те, що можуть зробити волонтери без підтримки держави, – відправляти різні машини, але вони не є спеціального військового призначення. Ми сподіваємося, що до нашої думки прислухається держава та надасть волонтерським організаціям повноваження на купівлю броньованої військової техніки нелетального характеру. А саме: броньовані машини тилового забезпечення та медичної допомоги», – підкреслив Ю.Дмитришин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *