ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд труситиме регіони за підготовку до зими

|

У вівторок, 23 вересня, відбулося розширене засідання уряду України щодо підготовки до зимового періоду за участю голів державних обласних адміністрацій. Прем’єр-міністр України, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк звернувся до керівників ОДА вжити заходів для економії палива та переходу на альтернативні джерела опалення. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Народного фронту Львівщини. 

«Нам треба буде з точки зору того, яка буде температура, приймати рішення про початок опалювального сезону. Економити треба – по-іншому ніяк не буде. І переходити на альтернативні джерела», – сказав глава уряду.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, відповідаючи на запитання після доповіді на засіданні уряду, зазначив, що згідно з постановою уряду, розподілення ліміту споживання газу між промисловими споживачами – це відповідальність обласних державних адміністрацій: «Ми розуміємо, що в певних випадках підприємство може зекономити 50% газу, в певних випадках – не більш ніж 10%. Тому необхідно, щоб підприємства та обласні адміністрації визначились, яка сума економії буде для кожного підприємства».

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман повідомив, що технічна підготовка до опалювального сезону, яку в надскладних умовах проводять області й міста, «знаходиться в достатньо пристойному стані». «Усі заходи, які були заплановані містами, обласними адміністраціями, бюджетними установами сьогодні виконуються. Приблизно це 90%», – сказав він.

Відповідно до доручення прем’єр-міністра України, у всі регіони виїдуть спеціальні групи, які перевірять дані щодо підготовки до опалювального сезону, які представили ОДА, та попрацюють на місцях для надання уряду найбільш повної інформації.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *