ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи забули про домовленості. Донецьк, Авдіївка та Дебальцеве потерпають від обстрілів

|

Домовленості про відвід артилерії калібром понад 100 мм російсько-терористичні війська виконують лише на окремих ділянках лінії зіткнення з українськими військами. На інших ділянках тривають активні обстріли позицій українських військ. Про це повідомив військовий експерт, керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

Найбільш напруженою залишається ситуація в районі населених пунктів Донецьк, Авдіївка та Дебальцеве.

Одночасно в прикордонних районах РФ поблизу кордону з Україною і в північній частині окупованого Криму триває концентрація підрозділів армії Росії, озброєнь і військової техніки. У Криму зафіксовано перекидання до адміністративного кордону з Херсонською областю декількох комплексів ППО.

В районі н.п. Свердловськ зафіксовані скиди трупів російських військовослужбовців в шурф однієї з непрацюючих шахт.

Російське військове командування вимагає від керівництва бойовиків фальсифікації «доказів злочинів» українських військовослужбовців. Дана вимога виходить від Генерального штабу ЗС РФ і стосується районів, з яких українські війська були відведені останнім часом для вирівнювання лінії оборони.

Після деякого спаду активності російсько-терористичних військ фіксується зростання кількості обстрілів. За даними групи «ІО», позиції українських військ в цілому за минулу добу були обстріляні російсько-терористичними військами більше 50-ти разів. Зокрема, зафіксовані:

– 10 обстрілів з ​​танків, ствольної артилерії і РСЗВ «Град» аеропорту Донецьк;

– 7 разів наносилися вогневі удари по позиціях українських військ в районі н.п. Дебальцеве;

– 4 рази з мінометів і стрілецької зброї були обстріляні опорні пункти сил АТО поблизу н.п. Трьохізбенка;

Також терористи скоїли артилерійські та мінометні обстріли позицій наших військ в районах н.п. Авдіївка, Красногорівка, Гранітне, Попасна, Малоорлівка, Орлоіванівка, Нікішине, Кирилівка.

Фото: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *