ОСТАННІ НОВИНИ

Оксана Караванська покаже у США колекцію унікальних вишиванок і одягне «Міс Українська Діаспора 2014»

|

Вдруге від початку 2014 року відома українська дизайнер Оксана Караванська представить свої колекції Haute Couture у США. 28 вересня в Українському Національному Музеї в Чикаго відбудеться показ дизайнерських вишиванок Караванської – під час благодійного фешн-бенкету, що стане преамбулою до старту масштабної етновиставки «Стильне століття шляхетного одягу». А напередодні, 27 вересня, у Місті вітрів пройде щорічний конкурсу краси «Міс Українська Діаспора 2014». У своєму фінальному виході учасниці дефілюватимуть у розкішних вечірніх сукнях від українського дизайнера. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі дизайнери.

 

Український Національний Музей в Чикаго, заснований у 1952 році, – чи не найвідоміший український музей у США. 3 жовтня тут відкриють етновиставку “Стильне століття шляхетного одягу”. Спеціальною гостею експозиції стане Оксана Караванська. 28 вересня під час ексклюзивного показу гості Музею матимуть нагоду вперше побачити кілька десятків унікальних авторських вишиванок. Особливість вишиванок Караванської у тому, що в них поєднано елементи старовинних українських сорочок із новими тканинами, технологіями, сучасним кроєм.  

    

«Ця колекція – наче моє життя: вона – дуже розмаїта, – каже Оксана Караванська. – Тут є частина автентики, частина – отого класичного, вічного, частина – сучасності і щось із майбутнього. Це дуже особистісна колекція. Саме так особисто я роблю вишиванку».   

 

27 вересня, напередодні показу колекції вишиванок в Українському Національному Музеї, Оксана Караванська стане почесним гостем ще одного масштабного дійства у Чикаго. У приміщенні «Copernicus Theater» відбудеться щорічний конкурс краси «Міс Українська Діаспора 2014». За титул найвродливішої змагатимуться красуні українського походження, які живуть у діаспорі. У своєму фінальному дефіле конкурсантки з’являться перед публікою у розкішних вечірніх сукнях від Оксани Караванської. А сама дизайнер буде серед членів журі.

 

Варто зауважити, що організатори та учасниці конкурсу «Міс Українська Діаспора» протягом останніх місяців щедро допомагають українській армії та госпіталям. Крім того, цьогоріч вони реалізували кілька важливих ініціатив, зокрема фотопроект «Крим – це Україна», фото- і відеопроект у підтримку українського війська «Я дочекаюсь тебе». До слова, свої сукні Оксана Караванська привезла з України у США і абсолютно безкоштовно надала конкурсанткам –  аби красуні не витрачалися на коштовне конкурсне вбрання. 

Фото: прес-служба дизайнера 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *