ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зростає кількість убивств

|

На Львівщині цього року вже трапилось 46 резонансних убивств. Це на 10 випадків більше, ніж трапилось за відповідний період минулого року. У 34-х випадках вбито чоловіків та у 12-ти випадках убито жінок. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив керівник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Д. Загарії, не розкритими залишається лише шість убивств. У 40-ка випадках злочинців притягнено, або притягують до відповідальності. Окрім того, ще дві справи уже отримали перспективу на розкриття.

«27 убивств вчинено в умовах очевидності (за сімейно-побутовими мотивами непідготовленого характеру: ревнощі, помста, побутове хуліганство, особисті неприязні відносини – ред.), ще 19 – в умовах неочевидності (з подальшим приховуванням тіла потерпілого, знищенням слідів злочину – ред.).

Загалом 21 випадок трапився на сімейно-побутовому ґрунті, шість випадків через помсту, 12 – з корисних мотивів та сім під час п’яних хуліганств», – повідомив він.

Дмитро Загарія також розповів, що левова частина злочинів трапилась під впливом алкоголю.

«27 випадків розкритих убивств трапилась під дією алкоголю, і 14 із них під час спільного розпиття алкоголю. В 11-ти випадках до вбивств причетні родичі жертв чи особи, які із ними проживали», – зауважив він.

Водночас серед знарядь та методів убивств у сумній статистиці лідирують колото-ріжучі предмети – 24 випадки. В 15-ти випадках жертвам були нанесені удари підручними предметами. Серед них ножі, сокири та бруски. Ще шість осіб було задушено, а двом завдано смертельних вогнепальних поранень.

Варто додати, що з попередніх років правоохоронці розкрили 13 убивств.

Фото:www.radiosvoboda.org 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *