ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики та російські найманці 40 разів обстріляли позиції українських військових

|

У зоні конфлікту досі тривають бої. Найбільш складна ситуація – у районі Донецька, Дебальцевого та Маріуполя. Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

За даними Д.Тимчука, війська бойовиків і російських найманців готують наступ одночасно і на приморському напрямку, і на півночі контрольованої ними зони у Донецькій і Луганській областях. «На даний момент керівництво терористичних організацій обговорює з російським командуванням, який напрямок обрати основним, а який допоміжним», – написав він.

Дмитро Тимчук також повідомив, що бойовики і російські військові також продовжили активно порушувати перемир`я: зафіксовано 4 обстріли позицій українських військ в районі аеропорту в Донецьку. Обстріли здійснювалися з танків і мінометів.

А в районі н.п. Гранітне позиції українських військ і міст у південних передмістях цього населеного пункту обстріляні не менше 6 разів. Обстріли здійснювались з мінометів, ствольної артилерії і стрілецької зброї.

«Противник робив спроби штурму, всі вони були відбиті. Під час наступальних дій бойовиків значна їх частина була знищена, включаючи снайперський підрозділ», – написав військовий експерт.

Також, за даними Д.Тимчука, з мінометів обстріляні позиції поблизу н.п.Пески і Трудівське. Зокрема зафіксовано 4 обстріли позицій українських військ в районі Дебальцевого. Обстріл здійснювалися з артилерії, мінометів і РСЗВ БМ-21 «Град». «Двічі обстріляні позиції поблизу Маріуполя, в т.ч. з РСЗВ БМ-21 «Град». Позиції українських військ в секторі «М» за добу обстріляні 12 разів», – написав він.

В цілому, підсумував Тимчук, зафіксовано не менше 40 обстрілу позицій українських військ.

Фото: ФБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *