ОСТАННІ НОВИНИ

Березюк натякнув, що пам’ятник Шептицькому – дороге задоволення для Львова

|

Директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олег Березюк вважає, що знайти кошти на спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому буде дуже важко. Чиновник називає суму від 24 до 34 мільйонів гривень, передає кореспондент Львівського порталу.

«Без сумніву, пам’ятник потрібен. Але коштуватиме цей проект приблизно від 24 до 34 млн. грн. Сьогодні дуже важко знайти ці кошти. Кажуть, що гроші дадуть спонсори, громада. Я вважаю, що ті самі гроші можуть бути надані для того, щоб відремонтувати реабілітаційне відділення військового госпіталю для солдатів, які мали різні ураження. Це буде довготермінова інвестиція у здоров’я людей. Треба ставити такі пам’ятники, які ставив Шептицький», – цитує чиновника прес-служба Львівської міської ради.

За словами Олега Березюка, цей проект вимагає величезних і матеріальних і технічних затрат. А тому до цього процесу «треба підходити дуже виважено». «Я б ніколи не змішував два питання – проекту і потреби постановки пам’ятника. Пам’ятник повинен бути в голові. Для цього потрібно прочитати працю Шептицького «Як будувати рідну хату», – заявив О.Березюк.

Як повідомляв Львівський портал, сьогодні, 18 вересня, Львівська міська рада прийняла  ухвалу «Про спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому та відновлення площі Святого Юра в м. Львові».

Фото: umh.org.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *