ОСТАННІ НОВИНИ

«Батьківщина» починає процедуру скасування законів про «особливий» Донбас

|

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє про початок її політичною силою процедури зі скасування законів, що їх було ухвалено Верховною радою України 16 вересня щодо особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей, а також про амністію учасників незаконних озброєних формувань, які воюють проти української держави. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі партії «Батьківщини».

Тимошенко обіцяне не заспокоюватись доки цих законів не скасують.

«Ми будемо проходити цей шлях до того моменту, поки ці закони не будуть скасовані», – заявила вона.

Лідер партії «Батьківщина» повідомила, що депутати фракції її політичної сили у парламенті ініціювали відповідну постанову про скасування антиконституційних законів.

«Ми будемо сподіватися на те, що на найближче сесійне засідання ми поставимо на голосування скасування цих законів, і парламент у відкритому режимі підтримає їх скасування», – зазначила вона.

Окрім того партія «Батьківщина» подаватиме аналогічне подання до Конституційного суду. «Ми добре знаємо, що Конституційний суд має більшість, сформовану ще Януковичем, але ми хочемо пройти цей правовий шлях – або скасувати ці абсолютно неконституційні закони, або тоді проводити люстрацію Конституційного суду, якщо такі рішення про скасування законів ухвалено не буде», – наголосила Тимошенко.

У «Батьківщині» підозрюють, що коли було зняте поіменне голосування, відбулася фальсифікація голосування.

«В парламенті не існує 277 голосів за введення особливого статусу Донбасу, а практично його здачу під протекторат Росії, а по-друге, ми переконані, що в українському парламенті не існує 287 голосів, які підтримали амністію вбивць, ґвалтівників українського народу», – підкреслила Тимошенко.

Також лідер партії  повідомила, що за результатами цього публічного процесу буде підготовлено та подано до Генеральної прокуратури заяву про вчинення злочину із фальсифікації результатів голосування у парламенті за антиукраїнські закони.

Як відомо, Верховна Рада 16 вересня підтримала ініційовані президентом України законопроекти про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також про звільнення від кримінальної відповідальності учасників збройних формувань, членів самопроголошених органів у Донецькій та Луганській областях, а також людей, які протидіяли проведенню антитерористичної операції. Обговорення законопроектів відбувалося у закритому режимі, а голосування було таємним.

 

Фото: прес-служби «Батьківщини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *