ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати підтримали реконструкцію Святоюрській гори

|

Львівська міська рада підтримала результати всеукраїнського конкурсу на кращу ідею пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому та реконструкції площі святого Юра на Святоюрській горі. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із сесійного залу мерії.

Ухвалу представляв голова бюджетної комісії ЛМР Яромир Самагальський. Зокрема він підкреслив, що міська рада не втручається в проект спорудження пам’ятника. І цією ухвалою лише спонукає виконавчі органи виконувати свої зобов’язання від 91 року, коли було прийняте рішення про спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею у Львові.

За словами Я. Самагальського, це питання постійно відтягується та шукаються якість причини. У зв’язку з тим до депутатів ЛМР звернулась львівська інтелігенція, яка попросила пришвидшити процес спорудження пам’ятника.

Проти поспішного голосування виступила депутатка від фракції «Україна соборна» Віра Лясковська. Вона висловила занепокоєння з того приводу, що відповідно до проекту реконструкції площі постраждає частина існуючого скверу.

«В ім’я чого ми нищимо сквер, який закладав сам Шептицький. Це не допустимо – говорять фахівці», – сказала вона

Водночас Яромир Самагальський, визнав, що частина скверу постраждає, однак площу зелених насаджень відновлять.

«Площа зелених насаджень на Святоюрській горі не зміниться. Частина скверу справді постраждає, через те, що буде зміщена автотраса в бік Львівської політехніки. Утім зелені насадження з’являться з іншої сторони – на відновленій площі святого Юра», – повідомив він.

У підсумку, за ухвалу проголосувало 53 депутати.

Фото: explorer.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *