ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині до відповідальності притягнули 7 службовців колоній за порушення прав засуджених

|

Органи прокуратури Львівської області відреагували на порушення трудових прав засуджених. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Зокрема, в установах виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області перевірками органів прокуратури виявлено порушення вимог законодавства про оплату праці, загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, а також щодо порядку проведення відрахувань за виконавчими листами.

Встановлено численні випадки, коли адміністраціями колоній не вживалось жодних заходів для забезпечення оплачуваною роботою ув’язнених, в яких є виконавчі листи, що унеможливлює відшкодування останніми збитків за скоєні кримінальні правопорушення.

При цьому, виявлено факти неперерахування посадовцями коштів, що вже стягнуті із засуджених за виконавчими листами та аліментами, на користь стягувачів.

З метою усунення порушень кримінально-виконавчого та трудового законодавства органами прокуратури Львівської області внесено 13 подань на адресу керівництва УДПтС у Львівській області.

На цей час за результатами розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 7 службових осіб колоній, виплачено заборговані кошти за виконавчими листами та погашено понад 111 тис. грн. боргу до Пенсійного фонду України.

Фото: tsn.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *