ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Львівщині готуються ремонтники-добровольці до війни

|

В окремому ремонтно-відновлювальному полку Озброєння Збройних Сил України, що дислокується на Львівщині, триває підготовка та бойове злагодження військових ремонтників. Про це Львівському порталу повідомили у Регіональному медіа-центрі МОУ (м.Львів).

«В основному це військовозобов’язані-добровольці, із західних областей України, які мають досвід військової служби в армійських лавах, наймолодшому солдату 22 роки, а найстаршому – 54», – розповів заступник командира по роботі з особовим складом підполковник Олег Годованський. 

За словами командира, на сьогоднішній день триває інтенсивний вишкіл добровольців: заняття з вогневої, тактичної, спеціальної підготовки. «Під час нещодавнього виходу на полігон, виконуючи навчальні вправи, одні військовослужбовці відновили навички, а інші – набули практичного досвіду поводження зі штатною стрілецькою зброєю, – зазначив О.Годованський.
За словами офіцера, врахувавши досвід АТО, до навчальної програми було уведено практичний курс медичної підготовки особового складу. Під час цих занять свої знання та вміння військовослужбовцям передають волонтери-медики Координаційного центру медико-психологічної допомоги військовим Львівської філії медичної служби Штабу національного спротиву. Завдяки їм ремонтники практично відпрацьовують правила евакуації поранених з поля бою, автомобіля, БМП, танка та надання їм першої медичної допомоги. Окрім того, волонтери навчають їх вірно застосовувати медикаменти та вміст аптечок.

Також особливу увагу керівниками занять відведено спеціальній підготовці. Зокрема, в межах інженерної підготовки обов’язковим завданням кожного відділення є набуття навичок облаштування бліндажа із траншейними сполученнями. Левову частку навчальних годин відведено й на практичне відпрацювання екіпажами ремонтних бригад елементів бойового розгортання та їх готовність до виконання завдань за призначенням із перевіркою інструментів, обладнання та агрегатів.

Всі військовослужбовці підрозділу налаштовані гідно виконати свій обов’язок на східних теренах нашої держави в зоні проведення антитерористичної операції.

 

 

Фото: Регіональний медіа-центр МОУ (м.Львів) 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *