ОСТАННІ НОВИНИ

Куди у Львові здійметься Григорій Мустанг (фото)

|

До Львова приїхав відомий руфер (назва «руфери» походить від англійського терміна «roofing», тобто відвідування дахів будинків) Григорій Мустанг, справжнє ім`я якого Павло Ушевець. Хлопець миттєво став відомим після того, як зізнався, що це він розфарбував зірку на «сталінці» у Москві українськими національними барвами.

У Львові розфарбовувач московської «висотки» зустрівся з мером, а також поспілкувався з журналістами. Про це інформує кореспондент Львівського порталу .

Від міського голови та львівської громади Григорій Мустанг,  отримав в подарунок символічний золотий герб міста.

На запитання журналістів чи збирається повертатися в Москву, він відповів, що поки не планував. Також руфер ухилився від відповіді  на запитання, чи має він намір змінити прізвище. Хлопець заявив, що це таємниця.     

За його словами, до Львова він приїхав відпочити, а не лазити по будинках. Проте в середовищі журналістів таки припускають, що Григорій Мустанг таки вибереться на  котрусь із львівських будівель.

Нагадаємо, зранку 20 серпня на шпилі сталінської висотки в Москві замайорів український синьо-жовтий прапор, а верхівка золотистої зірки на будівлі була розфарбована синьою фарбою.

Майже одразу після цього поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних, яким загрожувало до 7 років в`язниці за нібито паплюження будівлі. Згодом Таганський суд відправив їх під домашній арешт.

Через деякий час Григорій Мустанг оприлюднив звернення, в якому зізнався, що це він розфарбував зірку та заявив, що готовий здатися поліції в обмін на звільнення з-під арешту української льотчиці Надії Савченко.

Випадок кваліфікували в Росії, як вандалізм та хуліганство, тож Росія оголосила Мустанга в міждержавний розшук у межах країн СНД.

Опісля Григорій Мустанг продав телеканалу LifeNews відео з висотки за 5000 дол, які передав на потреби батальйону «Донбас».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *