ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівщині внаслідок ДТП горіла нітроцелюлоза

|

У Головному управлінні ДСНСУ у Львівській області підтвердили факт горіння речовини, яка розлилась внаслідок ДТП вантажівки у селі Наконечне Яворівського району. Однак у відомстві запевнили, що ця речовина абсолютно не шкідлива для людей та навколишнього середовища.

Зокрема, як розповів Львівському порталу помічник начальника ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, сьогодні під час ДТП з вантажівкою на дорогу розлилася нітроцелюлоза. Вона, за його словами, не є шкідливою речовиною.

«Вантажівка потрапила в ДТП і розлилась така речовина як нітроцелюлоза. За виглядом вона нагадує вату і вона не є шкідливою речовиною, тому мешканцям погано не могло бути», – відповів В.Туровець на запитання журналіста Львівського порталу про те, що насправді горіло внаслідок ДТП на Яворівщині, від чого місцевим мешканцям було погано.

Він також заперечив, що цю речовину підпалили. Насправді, оскільки нітроцелюлоза є легкозаймистою речовиною, внаслідок ДТП виникло самозаймання.

«На момент ДТП у вантажівці знаходилося 140 бочок із нітроцелюлозою. Внаслідок зіткнення відбулася розгерметизація бочок та самозаймання речовини. Горіли лише бочки з речовиною, навіть автомобіль вдалося врятували», – додав помічник начальника ГУ ДСНСУ у Львівській області.

Ні́троцелюло́за (трині́троцелюло́за, піроксилі́н) — за виглядом нагадує вату. Нерозчинна у воді але розчинна в ацетоні. Використовується у виробництві бездимного пороху. При підпалюванні швидко згорає світним полум`ям з виділенням великої кількості тепла. Може використовуватися як окрема сполука, проте нею добре пластифікувати інші вибухові речовини.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *