НАТО готове прийняти Україну?

|

Європа й надалі стурбована ситуацією на Східній Україні та анексією Криму Росією. Зокрема ряд світових лідерів висловлює занепокоєння з приводу порушення перемир’я на Донбасі. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони.

За інформацією РНБО генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен наголосив на важливості політичного врегулювання ситуації в Україні, підкресливши наміри Альянсу тримати відчиненими двері для нових членів, а також вказав на відсутність у третіх країн права вето на розширення НАТО.

Представник ЄС Майя Косьянчич заявила, що перетин 13 – 14 вересня українського кордону російським так званим гуманітарним конвоєм без проходження відповідних, передбачених законодавством процедур, свідчить про порушення фундаментальних принципів міжнародного права та суверенітету України.

Представник Державного департаменту США Марі Харф заявила, що нещодавні атаки сепаратистів на позиції українських військ, які відбулися біля Донецька та аеропорту минулими вихідними та обстріл спостерігачів ОБСЄ є порушенням Мінських домовленостей, досягнутих 5 вересня.

Окрім того в Європі та США не визнають легітимності та результатів так званих регіональних виборів у Криму.

Позиція США щодо Криму є однозначною: Крим залишається невід’ємною частиною України.

У заяві від 15 вересня Європейський Союз наголосив, що й надалі засуджує незаконну анексію АР Крим та м. Севастополь Російською Федерацією та не визнає її.

Джерело фото: УНІАН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *