ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщину з’їхались військові з 16 країн світу (фото)

|

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулась церемонія відкриття українсько-американського тактичного навчання «Репід Трайдент-2014». Про це Львівському порталу повідомила прес-група українсько-американських тактичних навчань «Репід Трайдент – 2014».

На плацу Центрального містечка МЦМБ вишикувались військовослужбовці з України, Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Канади, Болгарії, Азербайджану, Латвії, Литви, Грузії, Німеччини, Республіки Молдова, Норвегії, Польщі, Румунії, Королівства Іспанія.

 

Під час виконання державних гімнів України та США на щогли підняли прапори цих країн. Прапор України піднімали військовослужбовці морської піхоти та Національної гвардії, які залучаються до навчання у складі українського контингенту, а прапор Сполучених штатів – бійці 173-ї парашутно-десантної бригади командування Сухопутних військ США в Європі.

 

Співкерівники навчань – з українського боку полковники Олександр Сивак, та з американської – полковник Фред Рензі, здійснили обхід підрозділів країн-учасниць та привітали військових з початком навчань.

 

За словами полковника Олександра Сивака навчання «Репід Трайдент-2014» надзвичайно важливі особливо коли наша держава сьогодні протистоїть російському агресору, який має одну з найпотужніших армій світу та озброєний ядерною зброєю.

 

«Цього року девіз навчань «Партнерство. Безпека. Мир» звучить, як ніколи актуально не лише для України, але й для усього людства. Наша держава сьогодні протистоїть агресору, який має одну з найпотужніших армій світу та  озброєний ядерною зброєю. Для того, щоб вистояти на передовій лінії оборони демократичних цінностей, нам важливо відчувати всебічну підтримку міжнародних партнерів», – звернувся до військовослужбовців полковник Олександр Сивак.

 

За задумом «Репід Трайдінг-2014» є відпрацювання сумісних дій підрозділів країн-учасниць, навчання з метою забезпечення готовності до виконання завдань у складі багатонаціональних сил.

Військові відпрацьовуватимуть виклики та загрози у сфері національної безпеки.

Окрім того тематика цьогорічних маневрів передбачає планування і проведення операції зі стабілізації обстановки, підтримання миру у визначеній зоні відповідальності у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи.

 

Зокрема, заплановано практичне відпрацювання здатності підрозділів країн-учасниць діяти у відповідності до стандартів НАТО, які стосуються проведення миротворчих місій, тренування офіцерів різних країн до повноцінної роботи у складі штабу батальйонної тактичної групи.

 

Загалом, у навчанні беруть участь близько 1200 військовослужбовців. Найбільша група – українська, яка складає близько 600 офіцерів та курсантів Академії сухопутних військ, Морської піхоти України та Національної гвардії України.

 

Серед закордонних учасників найбільша група від армії США – близько 200 осіб, представники Королівства Іспанія на військовий форум в Україні прибули вперше.

Під час практичних занять використовуватиметься майже 700 одиниць зброї та близько 150 військових автомобілів і бойових машин.

Додамо, що військових гостинно зустрічав танцювальний колектив «Юність».

 

Фото: прес-група «Репід Трайдент – 2014»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *