ОСТАННІ НОВИНИ

Чим можуть допомогти львів’яни танкістам з батальйону «Звіробій»

|

У навчальному центрі «Десна» у Чернігівській області відбулося масштабне святкування Дня танкіста, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Перше своє професійне свято – День танкіста – бійці 3-го окремого танкового батальйону «Звіробій» відзначили 14 вересня у навчальному  центрі «Десна». 

Підтримати вояків, які незабаром вирушать у зону АТО, приїхали байкери з Києва, Дніпропетровська, Кривого Рогу на чолі з президентом фестивалю «Тарасова Гора» Ашотом Арушановим. Разом з волонтерами вони передали танкістам кілька тонн гуманітарної допомоги. Таку ж кількість зарядів позитивного настрою залишила у серцях танкістів ведуча святкувань Соломія Вітвіцька з командою яскравих виконавців, які з радістю відгукнулися на пропозицію долучитися до концертної програми.

Перед офіційною частиною свята гості танкового батальйону побували на танкодромі, де на власні очі переконалися у непохитній рішучості та у крицевій міцності бойових екіпажів танків. Після цього стоголосим «Слава!» вшанували пацієнтів військового госпіталю. Тим часом бійці батальйону «Звіробій» вишикувалися на стадіоні навчального центру.

 

«Повернуся, тільки жди. І не зич добра», – декламував боєць присвяту родинам українських військових. Повернення додому «Звіробоїв» чекають у Львові та Херсоні, Вінниці та Києві, Чернівцях та Черкасах, Луцьку та Полтаві, у десятках сіл Волині, Прикарпаття та Поділля.

 

Відмінники бойової підготовки отримали заохочення: кевларові шоломи, тільники, в’язані шапки. Цими та сотнями інших украй необхідних речкй батальйон намагаються забезпечити волонтери.

Наприкінці врочистостей командир батальйону полковник Сергій Горбачов виголосив обітницю вірності Українській Державі. «З вірою – в бій, Звіробій!» – закликав бійців комбат. «Смерть ворогам!» – відповіли ті як один.

 

Вояків і гостей святкування частували печеною картопленою та ситною кашею з польової кухні, яку привезли з собою мотоциклісти. Розважали майстри співаного слова: це гурти «Українські Барви», «Social Glasses, «Vroda», актриса Римма Зюбіна, співаки Світлана Тарабарова, Tania BerQ, Нікіта Полетило, Сергій Гладир, Олег Кензов. Привітав танкістів з їх професійним святом і лідер гурту «Таном на майдані Конго» Фагот (Олег Михайлюта).
 
 

А справжньою атракцією, яка не залишила байдужою ні солдатів, ні людей, що приїхали висловити їм свою вдячність і підтримку, а особливо, когорти дітей стала можливість покататися на ексклюзивних мотоциклах.

Перед шостою вечора стадіон спорожнів. «Свято святом – а вечеря за розкладом», – казали, повертаючись у казарми, вояки. Вони живуть за бойовим часом.

 

Долучитися до допомоги бійцям можна перерахувавши кошти волонтерам: номер карти «Приватбанку»:  4149 4377 3129 0555 (отримувач Федорак Захар Любомирович).

Зі списком необхідних батальйону речей можна ознайомитися у спеціальній групі в мережі Facebook: https://www.facebook.com/groups/tankbataljon/. Там же, у волонтерів можна уточнити всі деталі щодо допомоги бійцям. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *