ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівщині перепоховали п’ятьох солдатів

|

У суботу, 13 вересня, у селі Івано-Франкове Яворівського району на території кладовища часів Першої світової війни відбулася урочиста церемонія перепоховання останків п’ятьох солдатів, загиблих під час Першої Світової війни – чотирьох солдатів армії Австро-Угорської монархії та одного солдата німецької армії. Про це Львівському порталу повідомила прес-службі Львівської облради.

Як повідомив депутат ЛОР Святослав Шеремета, цих солдатів розшукали та ексгумували фахівці КП ЛОР „Доля” під час пошукових експедицій 2014 року. Останки австрійських солдатів пошуковці віднайшли на території Перемишлянського району, а німецького солдата – у Жидачеві.

У суботу на Яворівщині відбулася панахида та перепоховання цих вояків. У заходах взяли участь представники української влади та громадськості, делегати з Австрії, зокрема, члени організації „Чорний Хрест”, яка, власне, займається військовими похованнями.

У виступах під час панахиди промовці проводили паралелі між подіями, котрі відбулися 100 років тому, і теперішніми подіями, наголошуючи на тому, що події Першої світової війни мали б навчити всіх агресорів, всіх диктаторів, що війна – це завжди величезні жертви. „На превеликий жаль, на прикладі імперіалістичної політики Москви ми бачимо, що ті події її нічого не навчили”, – зазначили вони.

На завершення відбувся вечір пам’яті, присвячений загиблим солдатам.

 Фото: galychyna.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *