ОСТАННІ НОВИНИ

Патріарх Філарет прибув до Львова і відвідав Форум видавців (фото)

|

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прибув до Львова. В аеропорту «Львів» святійший поспілкувався з журналістами. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

За словами патріарха Філарета, він прибув до Львова не з Києва, а з Осло, де відбувалася українсько-російська зустріч з приводу тих подій , які зараз відбуваються в Україні. 

 

«Наша мета, щоб в Україні припинилось кровопролиття і щоб була правда. А правда в тому, що Україна миролюбива держава, свою ядерну зброю віддала добровільно,  а один із гарантів, який  обіцяв бути захисником територіальної цілісності України, напав на нас. Крим в нас тимчасово забрали, тепер йде неоголошена війна на Донбасі, і наша позиція така: ми хочемо миру, і російська церква хоче миру.  Але ми хочемо миру справедливого, а це значить Донбас наш український і Крим теж наш український». – зазначив патріарх. 

 

У Львові патріарх Філарет пробуде три дні, де візьме участь у презентації книг видавництва видавничого відділу Київської патріархії в рамках львівського Форуму видавців у Палаці мистецтв. А у день Покладення поясу Пресвятої Богородиці у рамках щорічної патріаршої прощі святійший патріарх Філарет звершить божественну літургію на цілющому джерелі присілка Заглина, с. Монастирець, Жовківського р-ну – місці чудесного явлення Пресвятої Богородиці. 

Фото: Святослав Драбчук 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *