ОСТАННІ НОВИНИ

Філармонія запрошує львів’ян на вечір німецької класики

|

Відкриття сезону львівської філармонії продовжить концерт «Шедеври німецької класики», який відбудеться у суботу, 13 вересня о 18  годині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі філармонії.

На музичному вечорі звучатиме увертюра до опери «Вільний стрілець» («Фрайшютц») німецького композитора Карла фон Вебера, яку виконає Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» під батутою австрійського диригента Георга Кугі. Неперевершена сопрано, примадонна Дюссельдорфської і Брюссельської опер Наталія Ковальова виконає «Чотири останні пісні» для сопрано з оркестром австрійського композитора Йоганна Штрауса. На завершення концерту прозвучить Симфонія № 8  німецького композитора Людвіга ван Бетховена.

Увертюра до опери «Вільний стрілець» («Фрайшютц») Вебера принесла композитору славу й звання національного героя. Гофман, натхненний увертюрою Вебера, писав: «Цим новим великим твором композитор спорудив собі пам`ятник, що створить цілу епоху в історії німецької опери…».

Наступний музичний шедевр «Чотири останні пісні» для сопрано з оркестром Йоганна Штрауса має у своїй основі пісні на пізні вірші Германа Гессе: «Перед сном», «Вересень», «Весна», і вірш Й. фон Ейхендорфа «На вечірній зорі». Сольну партію виконуватиме Наталія Ковальова (сопрано).

В інтонаціях Симфонія № 8 Людвіга ван Бетховена відчутна яскрава динаміка розвитку, гумор і легка життєва іронія, адже композитор ніби повертається назад у минуле й дивиться згори на увесь свій пройдений шлях. Ця симфонія за своєю концепцією органічно вливається у музичний простір одразу після «Чотирьох останніх пісень» Штрауса.

Фото: прес-служба філармонії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *